Heti foglalkozások 68.

Tematikus foglalkozás – „A” komponens

2019.12.09.

Téma: A mozgás öröme

A foglalkozás játékkal kezdtük. A gyerekek téli sportokat kerestek betűhálóban, majd arról beszélgettünk, hogy milyen mozgási, sportolási lehetőségek vannak ebben az évszakban. Puzzle kirakásával megtaláltuk az öt legnépszerűbb téli sportot: sífutás, sílesiklás, snowboardozás, korcsolyázás, jégkorongozás. Csoportokat alkottunk, majd a tanulók választottak egyet ezek közül és a felkészüléshez kapott szövegek feldolgozásával bemutatták a sportok egészségügyi hatásait. Megállapítottuk, hogy nem csak a friss levegő tesz jót a szervezetünknek, de a téli mozgásformák fejlesztik az egyensúlyt is és izmokat. A szánkózás, hógolyózás, a téli örömök közé tartozik. „A téli sportok veszélyei” című videó megtekintése után összefoglalva a látottakat, hasznos tanácsokat fogalmaztunk meg. A foglalkozás zárásaként hó hiányában csak sétálni tudtunk a friss levegőn.

Tematikus foglalkozás – „B” komponens

2019.12.10.

Téma: Európai Uniós sportverseny

A foglalkozás játékkal kezdtük. A gyerekek téli sportokat kerestek betűhálóban, majd arról beszélgettünk, hogy milyen mozgási, sportolási lehetőségek vannak ebben az évszakban. Puzzle kirakásával megtaláltuk az öt legnépszerűbb téli sportot: sífutás, sílesiklás, snowboardozás, korcsolyázás, jégkorongozás. Csoportokat alkottunk, majd a tanulók választottak egyet ezek közül és a felkészüléshez kapott szövegek feldolgozásával bemutatták a sportok egészségügyi hatásait. Kutatómunkával folytattuk az órát. Híres európai sportolókat kerestek, akik érdemeket szereztek a téli sportágakban. Feladatuk volt a sportolók névjegykártyáinak elkészítése. A foglalkozás zárásaként az uniós csapatok sorversenyen mérték össze erejüket. A tervezett szánkóversenyt hó hiányában későbbre halasztottuk. A mozgás öröme nem maradt el így sem.

Nyelvi foglalkozás – angol

CHRISTMAS IS COMING:

12. foglalkozás 2019. 12. 13. (5-6)

14. foglalkozás 2019. 12. 09. (7-8)

A heti angol foglalkozáson a közeledő ünnepünk, a Karácsony volt a fő téma. Az óra elején olyan fogalmakat, szavakat gyűjtöttünk össze, amelyek a Karácsonnyal kapcsolatban eszükbe jutott. Megbeszéltük az egyházi szerepét, valamint az emberek, a családok közötti hangsúlyát. A foglalkozás második részében játékos feladatokkal dolgoztuk fel a témát. Szókereső, puzzle, igaz-hamis feladatok és képleírás színesítette a tanórát. Az utolsó részben pedig színezőt kaptak, amit egy meghívónak készíthettek el. Ezen a foglalkozáson fejlődött a gyerekek szépérzéke, szóbeli kifejezőképessége, valamint szókincsük is gyarapodott.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.