Iskolánkról

Taktakenéz,  B-A-Z megye egyik hátrányos helyzetű kis települése a Taktaközben. Az iskola 130-140 fő közötti tanulóval, 15 pedagógussal működik. A tanulók 90%-a hátrányos helyzetű. Iskolánk felújított, jól felszerelt iskola. A pedagógusok mind szakmailag, mind módszertanilag jól képzettek, gyermekszerető, empatikus emberek. Jó gyakorlatainkat szívesen mutatjuk be a környező iskolák pedagógusainak is szakmai napjainkon.

Tanulóinkat igyekszünk motiválni, hogy szeressenek iskolába járni. Sok házi versenyt rendezünk nekik. Van két körzeti versenyünk,  – népdaléneklési és teremfoci – mely népszerű a környék iskoláinak körében is. Mi is szívesen megyünk más iskolák versenyeire, vannak szép eredményeink.

Fontosnak tartjuk a nemzeti identitás kialakulását, formálását.  Nemzeti ünnepeinkre tanulóink mindig lelkesen készülnek, színvonalas műsorokat adnak elő társaiknak és a falu lakóinak.

Fontosnak tartjuk még a tanulóinknál kialakítani az egészséges életmód és a környezetvédelem iránti elkötelezettséget. Tanulóink szívesen sportolnak,  és ha lehetőségünk engedi, szabadidős programjainkat a természetben tervezzük. Igyekszünk élményszerűvé tenni a tanulást és differenciált óraszervezéssel segíteni a gyenge tanulók fejlesztését, ugyanakkor a tehetségek kibontakoztatását.

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.