Előadás: Érzékenyítő tréning

Játékos előadás – érzékenyítő tréning Újvári Gáborral

A játék nem csak örömforrás a gyermekek életében, hanem hangsúlyos eleme fejlődésüknek. Gyermekkorban a játék és a tanulás “kéz a kézben jár”, hiszen a gyerekek a játékos tevékenységek révén jutnak ismeretekhez, tesznek szert tapasztalatokra.

Újvári Gábor színész-drámapedagógus szakember volt vendége iskolánknak, aki  játékos csoportmunkában, úgynevezett érzékenyítő tréning segítségével olyan játékokat, tevékenységeket, viselkedésformákat mutatott meg tanulóinknak, amelyek fejlesztik figyelmüket, memóriájukat, szabálytudatukat, s későbbi életükben fontos szerepet töltenek majd be.

A figyelem és memóriafejlesztő játékok az adott helyzetben való összpontosításra és a figyelem tartós megtartási készségének fejlesztésére is alkalmasak, míg a szabályjátékok során a gyermekek már megtanulnak alkalmazkodni egymáshoz és a szabályokhoz is.

A gyerekek hamar feloldódtak a játék során. A nevetés és vidámság végig kísérte a foglalkozást. A szabályok követése nem mindig sikerült, a memóriája sem volt mindenkinek toppon, de a játék öröme feledtette a kudarcokat.

A mai foglalkozás megmutatta, hogy több ilyen jellegű fejlesztő foglalkozásra lenne szükségünk. NE FELEJTSÜNK EL JÁTSZANI!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.