Heti foglalkozások 26.

Tematikus foglalkozás

A foglalkozáson folytattuk az egészségtúrát. A játékos feladatok a kommunikációs- és együttműködő készségek, a logikai gondolkodást fejlesztésére az egészséges szemlélet erősítésére irányultak.

A gyerekek ügyesen oldották meg az egészséges táplálkozással kapcsolatos feladatsorokat, amelyekben többek között találós kérdések, szókereső rejtvény, keresztrejtvény, puzzle kirakása szerepelt. Kiemeltük gyümölcsök és zöldségek jelentős táplálkozás-élettani szerepét, a mozgás fontosságát mindennapi életünkben.

A foglalkozás második részében EU-s futást tartottunk, mely az Európa- nap egyik hagyományos eseménye. A tagországok sportolói együtt futottak az egészségért, jelképezve, hogy az egészségvédelem közös ügy, amelyben összefogásra és mindannyiunk aktív részvételére szükség van.

Nyelvi foglalkozás

A heti angol foglalkozáson tovább folytattuk a Halloween ünnepkör megismerését. A tanulók újabb rajzfilmeket tekintettek meg az ünneppel kapcsolatban, és a videóban található feladatokat oldották meg. A másik feladatot egy feladatlap segítségével sajátították el a gyerekek. A feladatlapon a Halloweenhez tartozó hagyományok és játékok voltak felsorolva. A diákok csoportokba rendeződve elolvasták az ismertetőanyagot, értelmezték, majd a feladatlapon található kérdéseket a szövegek alapján megoldották. A feladat célja az olvasott szövegértés, valamint az írásbeli szövegalkotás fejlesztése volt a cél.

Tantárgyi fejlesztés

Ezen a fejlesztő foglalkozáson a Kárpát-medencében használt népi hangszerekkel ismerkedtünk. A gyerekek csoportokban versenyeztek, hogy ki tud több népi hangszert felsorolni. Képeket néztünk a citeráról, cimbalomról, köcsögdudáról, dorombról, furulyáról és az ütőgordonról. Párokban egy- egy hangszerről gyűjtőmunkát végeztek az interneten, majd néhány mondatban bemutatták azt társaiknak. Eredeti népzenei felvételeket hallgattunk ezek a hangszerek előadásában. Az óra „melyik népi hangszer szólal meg” játékkal zárult. Célom az volt, hogy a napjainkban már nem hallott, nem látott hangszerekről többet tudjanak meg, hisz ezek fontos szerepet töltöttek és töltenek be a magyar népzenében, a magyar zenei kultúránkban.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.