Heti foglalkozások 20.

Tematikus foglalkozás

A tematikus foglalkozás címe ezen a héten: Balatoni nyár – Nemzetek közötti barátságok

A nyári program keretében lehetőség nyílt a testvériskolás tanulók közti kapcsolatfelvételére, egymás megismerésére, baráti kapcsolatok kialakítására. A gyerekek meséltek egymásnak az ismerkedés nehézségeiről és vidám pillanatairól, majd  lerajzolták élményeiket. Munkáikból közös tablót készítettünk.

Nyelvi foglalkozás

A heti angol foglalkozáson a bemutatkozáshoz és az információ cseréhez szükséges kérdéseket és válaszokat ismételtük át. A gyerekek kört alkotva gyakorolták ezeket a kérdéseket. A kör közepén álló gyerek egy labdát dobott annak a társának, akitől kérdezni akart, majd helyet cserélve addig folytatták, amíg mindenki sorra nem került. A foglalkozás 2. részében szókincs „frissítést” végeztünk szólánc segítségével. Végül egy adott betűvel kellett minél több szót írniuk csoportban.

Tantárgyi fejlesztés

A tantárgyi fejlesztő foglalkozáson Közép-Európával, azon belül is a Kárpát-medence országaival foglalkoztunk. A domborzati és közigazgatási térképek tanulmányozása után a tanulók párban dolgoztak. Vaktérképen jelölték Magyarországot és hazánkat határoló országokat, megkeresték azok fővárosait. Ezután az internet segítségével táblázatot tölthettek ki az adott ország területére, népességére, népsűrűségére, pénznemére vonatkozó adatok beírásával.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.